Omenagalette

Sataa vettä. Sunnuntai. Ei mitään hyvää kahvin kanssa. Kurkistus kaappeihin, mitä löytyisi... ja nämä  lopputuloksena. Ohje Sara La Fountainin kirjasta.
Oikein maukkaita ja makeita, pienehkö pala riittää jäätelön tai kermavaahdon kera. Ja jos ottaa liian pienen palan, aina voi syödä toisen ja kolmannenkin...
 
- 250g lehtitaikinalevyjä (pakaste)
- 60g mantelimassaa
- 1-3 punaista omenaa koosta riippuen
- noin 1 dl aprikoosihilloa
- 0,5dl sulatettua voita
- ruokosokeria
 
Sulata lehtitaikinalevyt ja tee niistä haluamasi kokoisia paloja. Itse käytin 4 kokonaista levyä. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille.
 
Painele taikinaan haarukalla muutama reikä. Kauli mantelimassasta jokaisen taikinalevyn päälle ohuenohut levy. Itse kaulin aina kahden tuorekelmun välissä. Ei tartu kiinni ja helppo nostaa.
Poista omenoista siemenkota ja leikkaa kuorineen ohueksi viipaleiksi. Laita ohuet siivut massan päälle.
 Levitä reilusti aprikoosihilloa omanoiden päälle. Onnistuu hienosti palettilastaa käyttäen. Sulata voi ja sivele piiraat voisulalla. Ripottele ruokosokeria päälle.
 
Paista 180c uunissa noin 20-25 minuuttia
 
 

Kommentit

Suositut tekstit