Avokado-limelohi

Testasin tänään uutta lohireseptiä ja oli kyllä omaan, mieheni sekä ystäväni makuun oikein maistuvaa. Tämä resepti jää kyllä "teen varmasti uudestaan ja useasti" -kategoriaan. Ja onpa tämä hyvin terveellinenkin lounas! Tässä ruoassa oleellinen ainesosa on tuo avokado-sitruunaöljy, joten etsi se käsiisi ennen tämän ruoan valmistusta.



Kolmelle

- 200g lohta per henkilö
- merisuolaa ja pippuria
- avokado-sitruunaöljyä

- 3 isoa tai 4 pientä kypsää avokadoa
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 6 rkl avokado-sitruunaöljyä
- 1 limen mehu
- ripaus merisuolaa ja mustapippuria
- vajaa desi hienonnettua korianteria

Valmista lohimedaljongit. Voit ostaa ne valmiina, mutta itse teen ne aina itse. Helppoa ja säästää kovasti rahaa. Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja leikkaa pala pituussuunnassa keskeltä suoraan nahkaan asti. Käännä nahkapuolet vastakkain ja volá medaljonki on valmiina.

Valmista kasvislisuke. Paloittele avokadojen hedelmäliha, viipaloi punasipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi, lisää mausteet ja korianteri. Sekoita kevyesti.

Paista lohimedaljongit sitruuna-avokadoöljyssä pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Käännä vain kerran, mausta paiston puolivälissä. Älä kypsennä liikaa, jotta lohi jää meheväksi.
Tarjoa kasvislisukkeen kera.

Kommentit

Suositut tekstit