Kinderpiirakka
Blogimaailmassa on valloillaan Kinder-piirakkavillitys. Pakkohan sitä oli sitten itsekin kokeilla. Oli oikein hyvää suklaapiirakkaa ja maistuu hieman kinder-suklaamunalle sekä kaikille suklaasta pitäville :). En suosittele dieetillä oleville, sen verran kakkuun tulee sokeria ja rasvaa - kuten yleensäkin kaikkeen niin hyvään.
Kinder-Piirakka
pellillinen
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa
Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
300 g maitosuklaata (fazerin sininen sopii loistavasti)
25 g valkosuklaata
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puuhaarukalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puuhaarukalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä keltuaiset. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen tai jääkaappiin, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Sulata suklaat erillisissä astioissa. Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi hammastikulla päällä raitoja vielä sulaan suklaaseen vuorosuuntiin.
Piirakka sopii hyvin myös pakastettavaksi, leikkaa ennen pakastamista kakku paloiksi sillä kuorrute on kovaa ja hieman lohkeavaa.
Heippahei.
VastaaPoistaTein tätä kinderpiirakkaa kun olimme reilu viikko sitten Rukalla maailmancupin avauksessa. Lapset ja heidän serkkunsa popsivat piirakkaa suihinsa sellaista vauhtia että… !
Omaan makuun piirakka oli ehkä aavistuksen liian makea, vaikka makeasta pidänkin. Piirakan pohja oli kuitenkin niin maukas että ajattelin että päällistä voisi tuunata omaan makuun soveltuvammaksi käyttämällä vähemmän sokeria.
Omaan makuunikin Kinder-piirakka on liian äkkimakea, mutta kaikki vieraat ovat syöneet sen nopeasti parempiin suihin :). Pohja on ihan loistava ja aion tehdä jatkossa perinteiset mokkapalat tällä pohjalla.
Poista