Pinaatti-halloumipiiras

Tämä piirakka voi kuulostaa oudolta, mutta ne ketkä ovat tätä meillä syöneet, ovat usein halunneet reseptin matkaansa. Minun ja mieheni lempipiirakka.
Onnistuu varmasti myös valmistaikinasta, mutta pohjan teko superhelppo ja maku huomattavasti parempi. Ole rohkea ja tee myös pohja itse mikäli yleensä käyt pakastealtaalla ;).

Pyöreä piirakkavuoallinen

MUROTAIKINA

- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaura- tai vehnäleseitä
- 100g voita
- 2 rkl vettä

TÄYTE

- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 70g tuorepinaattia
- 100g kirsikkatomaatteja
- 200g halloumijuustoa
- 6 aurinkokuivattua tomaattia

Nypi pohjan kuivat aineet ja pehmeä voi keskenään kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi palloksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Painelu onnistuu kun laitat taikinan päälle vähän jauhoja.

Esipaista pohjaa 200c uunin alatasolla 10 minuuttia.
Vispaa kevyesti munat ja kerma. Kaada pohjan päälle. Levitä pinnalle huuhdellut pinaatinlehdet (kutistuvat paistuessaan), viipaloitu halloumijuusto sekä  kirsikkatomaatit . Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi ja laita sekaan.
Jatka paistamista uunin keskitasolla vielä 15-20min kunnes muna-kermaseos on hyytynyt ja halloumijuusto ruskistunut.

Kommentit

  1. Näyttää tosi herkulliselta, pitää kokeilla! Onko sulla hyvää gluteenittoman suolaisen piiraspohjan ohjetta? Poikien synttärit lähestyy ja yksi vieras on gton eli sen mukaan tarjoilut. Vuosien varrella on kaikenlaista tullut gluteenittomasti tehtyä, mutta sitä parasta piiraspohjareseptiä vielä etsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi harvoin on tullut tehtyä gluteenittomia leivonnaisia kun kylässä harvoin käy sitä vaativia vieraita. Tällaisella pohjalla olen joskus tehnyt varsin maistuvaa suolaista piirakkaa. Oletko tätä kokeillut?

      100 g voita
      ½ dl maitorahkaa
      2 rkl vettä
      1 dl raastettua emmantaljuustoa
      suolaa
      3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

      Sekoita voi pehmeäksi ja lisää joukkoon maitorahka, juusto sekä suola. Lisää 2 rkl kylmää vettä ja sekoita joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla, jotta ainekset sekoittuvat hyvin.
      Painele taikina piirakkavuokaan ja peitä muovikelmulla. Aseta lepäämään jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
      Pistele taikinaa haarukalla ja paista uunissa kullanruskeaksi, noin 20 min. Anna jäähtyä hetki. Sitten päälle täytteet ja uuniin takaisin. Esipaisto voi olla lyhyempi ja piirakka vaatii muuten pitkän paistoajan.

      Poista
  2. Kiitos, en ole tainnut tällaista kokeilla :) testailen!

    VastaaPoista
  3. Tein tätä piirakkaa vierailleni ja se sai hyvän vastaanoton - kaikki pitivät siitä. Teen toistekin!

    VastaaPoista
  4. Koitin tätä vihdoinkin tänään ja maistui vieraille sekä mulle! Ihanan erilainen ja helppo tehdä. Pohjakin valmistuu itse tehtynä paljon nopeammin kuin mitä valmispohjan sulattamaan menee aikaa.

    VastaaPoista
  5. Tämä piirakka on kyllä takuuvarma hitti kahvipöytään! Tiedän ainoastaan yhden ihmisen joka ei tästä ole vielä tähän mennessä tykännyt :). Ja pohja tosiaan kannattaa tehdä itse, antaa oleellisen maun piirakkaan ja helppo tehdä.

    VastaaPoista
  6. Tätä tehtiin tänään, ja kyllä oli hyvää. Pääsi meidän perheen listoille!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit