Bataattiranskalaiset ja broilerikääröt

Tässä teille mansikkavaahtiksen lukijat taas yksi arkiruokaoivallukseni; bataattiranskalaiset. Helppo ja nopea valmistaa ja voi kuinka maukkaita. Ja myös pikkuväen mieleen. Bataattiranskalaiset valmistin tänään broilerikääröjen kera.

2-3 hengelle

BATAATTIRANSKIKSET

- 1 iso bataatti
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa

BROILERIKÄÄRÖT

- 1 pkt (3-5 leikettä) maustamattomia broilerin minuuttifileeleikkeitä tai muita ohuehkoja broilerin fileitä
- Haluamasi makuista tuorejuustoa, koskenlaskijajuustoa tai sinihomejuustoa
- pekonia
- Tuoreita yrttejä esim. basilikaa, oreganoa, salviaa tai timjamia


Ota broilerin fileet lämpiämään huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistusta. Lämmitä uuni 225c. Laita jokaiselle fileelle nokare juustoa ja valitsemaasi yrttiä pilkottuna. Kääri rullalle. Kääri rullan ympärille kaksi pekonia; toinen pitkittäin ja toinen poikittain. Näin täyte pysyy hyvin sisällä ja antaa myös mehevyyttä ja suolaisuutta kanalle. Omaan makuuni käärö ei tarvitse näin lisättyä suolaa. Kiinnitä pekoni kiinni coctailtikulla. Ruskista kääröjä hivenen paistinpannulla molemmin puolin. Laita sen jälkeen uuniin kypsymään noin 30-45 min kunnes kana on kypsää.

Kun saat kääröt uuniin, kuori bataatti ja viipaloi "ranskanperunoiksi". Älä tee liian ohuita tikkuja, koska bataatti pehmenee uunissa nopeasti. Lisää mausteet ja sekoita ne hyvin bataattiviipaleisiin. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita uuniin kun broilerikääröjen valmistusaikaa on jäljellä 15 minuuttia. Näin ranskikset valmistuvat yhtä aikaa.

Kommentit

  1. Anita tekee ny, saas nährä kuja käy...

    VastaaPoista
  2. On unohtunut laittaa kommentti tänne, tehtiin näitä mökillä aikaisemmin syksyllä leivinuunissa. Vietettiin aikuisten kesken iltaa siellä. Hyviä olivat!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit