Jäikö jämiä? Mexican siesta-munakas

Kodinhoidontuella ollessani olen kiinnittänyt erityistä huomiota rahasummaan, jota käytämme ruokaostoksiin. Tavoitteena on tehdä maistuvaa ja terveellistä ruokaa mahdollisimman edullisesti. Yksi tärkein asia miten meidän perheessä on säästetty roimasti rahaa on tähteiden hyväksikäyttö seuraavan päivän ateriassa. Hävettää myöntää, että meillä on joskus heitetty aika paljonkin hyvää ja käyttökelpoista ruokaa roskiin. Jämien käytön lisäksi rahaa säästää ison pennin kun suunnittelee viikon ruokalistan etukäteen ja käy kaupassa vain kahdesti viikon aikana. Näin välttyy heräteostoksilta ja kummallisilta mieliteoilta joita helposti kaupassa iskee. Lisäksi katson nykyään aina viikon ruokalistaa tehdessäni ensin jääkaappiin ja tutkin mitä siellä on. Jos kasvislokerossa on muutama peruna ja porkkana, ne hyödynnetään heti alkuviikosta sopparuoassa ja jos taas juustonkannikka, siitä raastetaan juustoraastetta ruokaan. 

Toissapäivänä tein Mexican siestaa, jota jäi jonkin verran. Päätin tänään tehdä siitä ison munakkaan, josta riitti kaikille meille kolmelle. Mexican siestan jämät soveltuisivat hyvin myös pizzan täytteeksi tai vaikkapa jauhelihakastikkeen pohjaksi.

Tämä munakasannos on 1-2 hengelle, tänään tein ko. annoksen tuplana

- 3 kananmunaa
- 0,5dl kermaa
- voita paistamiseen
- suolaa

Lisäksi haluamasi täytteet. Tähän munakkaaseen tuli Mexican siestan jämät, juustoraastetta sekä tuoretta persiljaa.

Riko kananmunat kulhoon ja lisää kerma. Vatkaa munien rakennetta hieman rikki. Mausta suolalla. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi. Kun pannu on kuuma, lisää ruokalusikallinen voita ja munakasseos. Heiluttele pannua ja sekoita seosta puuhaarukalla. Munakas on valmis alle minuutissa. Lisää loppuvaiheessa täytteet päälle ja nosta toinen puoli kanneksi. Munakkaan tulee jäädä meheväksi eikä täysin kypsäksi paistuneeksi kuivaksi lättänäksi :).

Kommentit

Suositut tekstit