Possua tai kanaa Igorin veljen tapaan

Blogimaailmassa on pyörinyt ahkerasti Peggyn pienen punaisen keittiön resepti Kanaa Igorin tapaan. Ensimmäisen kerran tein ruoan sillä reseptillä ja tykkäsin kovasti, mutta halusin omaan makuuni tehdä pieniä muutoksia. Lisää tomaattia, vähän vähemmän smetanaa, enemmän kastiketta ja valmistusvaiheessa pieniä eroja. Ristin tämän ruoan nyt Igorin veljen tekeleeksi koska on melkein sama ohje, mutta pienillä muutoksilla meidän perheen makuun.

Tämä ruoka on siitä ihana että se syntyy nopeasti ja sen voi valmistaa joko kanasta tai possun ulkofileestä. Miksei naudan ulkofilekin sopisi. Kastikkeen voi tarjota riisin, perunamuussin tai pastan kera.

Koska huomenna meillä kokataan kanaa, käytin tänään ruoassa possua. Pyrin että viikon aikana meillä syödään kalaa, kanaa, punaista lihaa, jauhelihaa sekä usein myös kasvisruokaa. Pyrin myös siihen että viikkoon mahtuu niin peruna, riisi/couscous/bulgur ja pastaruokia sopivassa suhteessa. Kerran kahdessa viikossa voi olla nakkia tai makkaraa.

Peggyn pienen punaisen keittiön resepti oli hurjan iso ja söimme siitä monta päivää. Nyt pienensin ohjetta ja siitä riittää nyt hyvin kahdelle syöntikerralle kahdelle aikuiselle ja pienelle lapselle.

Noin 4:lle

- 300-400g marinoimatonta possun ulkofilettä suikaloituna tai broilerin fileesuikaleita
- 1/2 punainen paprika
- 1/2 keltainen paprika
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 70g tomaattipyreetä
- 2 dl kanalientä
- 240g smetanaa
- iso kourallinen silputtua persiljaa
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 1 suola- tai maustekurkku
Lisukkeeksi riisiä, muussia tai pastaa

Suikaloi paprikat ja pilko sipulit pieneksi. Kuullota niitä pannussa hetki pienessä tilkassa öljyä. Kaada kuullotetut paprikat ja sipulit uunivuokaan. Paista samalla pannulla sen jälkeen hyvä ruskea pinta possun tai broilerin suikaleisiin. Rouhi myllystä ripaus suolaa. Kaada lihat uunivuokaan paprikoiden ja sipulien sekaan.

Laita nyt pannulle loput aineet suolakurkkua lukuunottamatta. Tomaattipyree, kanaliemi, smetana ja persilja. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kiehua hetki pannulla. Kaada seos uunivuokaan ja lisää vielä pilkottu suolakurkku. Sekoita.

Paista 175c 30 minuutin ajan. Valmista sillä välin valitsemasi lisuke padalle.

Kommentit

  1. Nam, tää(kin) menee kokeiluun, näyttää tosi herkulta! :)

    VastaaPoista
  2. Herkullinen loppputulos: oli kyllä pakko vähän tuunata. En laittanut ihan suikaleita, vähän isompia paloja. Kukkuina käytin venäläisiä suolakurkkuja. Valkosipulin laitoin puolikkaana hautumaan padan keskelle ja vasta lopuksi puristin osan kynsistä ruokaan. Lisäsin kourallisen kuivattuja lampaankääpiä ja sen takia vähän lisää nestettä.
    A vot maistui kaikille 🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että kun kuulostaa herkulliselta! Täytyykin kokeilla lisätä sieniä kun teen seuraavan kerran.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit