Banoffee

Banoffee on sulattanut kaikkien syöjiensä sydämet. Makeaa, mutta niin herkullinen yhdistelmä. Ja tämän yksinkertaisemmaksi ei leipominen voi enää tulla. Ohjetta voi myös muokata mielensä mukaan ja sen voi helposti tehdä myös gluteenittomana. Banaanin tilalle voi vaihtaa vaikkapa mansikoita ja keksipohjan kekseinä voi käyttää melkeinpä mitä keksejä tahansa (kaurakeksejä, dominoa, murokeksejä, suklaakeksejä...). Pohjan voi tehdä myös sokerikakkupohjasta. Esillepanoa voi myös muunnella tilanteen mukaan. Voi tehdä yhden ison banoffeen tai tehdä sen vaikkapa pieniin annosmaljoihin. 

Tein vierailleni tälle kertaa pienen banoffeen korkealla reunalla, jotta sain siitä astetta näyttävämmän näköisen. Keksipohjan voi jättää myös ihan littanaksi pohjalle, ilman tuota korkeaa reunaa. Jos teet annoksesta reunattoman version, laita tuplamäärä kinuskia, banaania ja kermaa - tällöin annosvuoan tulee olla suurempi ja kinuskin päälle tulee kaksi kerrosta banaania ja kermaa (kinuski-banaani-kerma-banaani-kerma). 

Banoffeen kinuskina käytetään kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia. Helpoin tapa jota itse käytän on ostaa valmiiksi keitetty kinuski. Keittäminen ottaa nimittäin useamman tunnin. Tätä valmista kinuskia myydään nykyään hyvin monessa kaupassa. Kotikaupungissani Vammalassa sitä myy ainakin Tokmanni. 

Näillä aineksilla loihdit ihanan herkun kahvipöytään;

- 300g suklaadigestive-keksejä
- 100g voita

Täyte
- ½ prk kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
- 1 banaani
- 2 dl vispikermaa
- 1tl vaniljasokeria
- kaakaojauhetta
(täytteen annos tuplana jos teet reunattoman version)

Murskaa keksit pieneksi. Itse käytän tähän minigrip-pussia ja puukaulinta. Keksit pussiin, kiinni ja eikun hakkaamaan! Todella nopea ja helppo tapa saada keksi muruiksi ilman koneita. Pussin pitää olla minigrip-tyyppinen eli paksua muovia. Ohut pakastepussi hajoaa hakatessa.
Sulata voi ja sekoita keksinmurut sulaneen voin joukkoon.

Vuoraa pieni kakkuvuoka (halkaisija n. 20 cm) leivinpaperilla pohjasta ja reunoista. Painele keksiseos pohjaksi ja reunoiksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Jos teet reunattoman version, painele keksiseos tarjoiluvuoan pohjalle.

Vatkaa kerma (lisää vaniljasokeri), pilko banaanit ja avaa kinuskitölkki. Laita jähmettyneen keksipohjan päälle kerros kinuskia, pilkotut banaanit ja läjä kermaa. Jos teit littanan version, banaania ja kermaa tuplat ja koko tölkki kinuskia pohjalle. Voit laittaa kerman ronskisti lusikalla tai pursottaa kuten minun versiossani on tehty. Ripottele siivilän läpi päälle kaakaojauhetta.
Ja eikun herkuttelemaan!



Valmista kinuskia kondensoidusta maidosta. Purkki on tällainen rusehtava.
Keittämistä vaativa kondensoitu maito sinivalkoisessa purkissa.

Kommentit

  1. Tuoreista vadelmista tulee myös tosi herkullista (vadoffee :D )! Taidanpa tehdä banoffeen isänpäiväksi, pitkästä aikaa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Olen itsekin tehnyt vadelmista :). Tähän sopii melkein mikä vain mikä sopii muutenkin kinuskin kanssa. Eli melkein kaikki...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit