Lakritsimarengit

Tänään tyttärelläni Venlalla oli monta pientä leikkikaveria luonaan leikkimässä. Aamulla samanikäisiä vipeltäjiä äitiensä kanssa ja illalla ihanat naapurin pojat. Tarjottavina oli lakritsimarenkeja, hymynaamapiirakkaa sekä banoffeeta. 
Kahden jälkimmäisen ohjeet tulossa blogiin hetken päästä ;).


En ole pitkään aikaan tehnyt itse isoja marenkeja, mutta nyt teki mieli kokeilla niiden tekoa ja käyttää makuna lakritsijauhetta. Olin itse tosi tyytyväinen lopputulokseen. Marenki oli päältä ihanan rapeaa ja sisältä tahmeaa ja lakritsin maku erottui selvästi. Naapurin pojat kommentoivat että marengit olivat superhyviä, mutta tuntui kuin söisi pahvia :). Pahvi kuitenkin maistui ja lisää otettiin, joten joskus pahvikin voi näemmä olla hyvää. Marenkien teko vaatii hieman kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, mutta lopputulos palkitsee.

7 isoa tai 15 pientä marenkia

- 3 valkuaista (keltuaista ei saa olla pisaraakaan mukana)
- 175g hienoa sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 5 tl lakritsijauhetta

Aseta iso, puhdas ja kuiva teräskulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa siinä valkuaisia ja sokeria käsin vispaten kunnes sokeri on sulanut kokonaan ja seos tuntuu polttavan kuumalta sormenpäissä.

Ota kulho pois vesikattilan päältä ja mikäli sinulla on Kitchen Aid tai muu yleiskone, seuraava vaihe on helppo. Kulho vain koneeseen ja vatkaa isoilla kierroksilla. Jos joudut käyttämään sähkövatkainta nyt vaaditaan sitä kärsivällisyyttä. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on kylmää ja kiiltävän tasaista. Tässä voi kestää jopa 15 minuuttia. Yleiskoneella homma hoituu noin viidessä minuutissa.
Lisää loppuvaiheessa vaniljasokeri sekä lakritsijauhe. Vatkaa pieni hetki että sekoittuvat seokseen.

Pursota tai ota lusikalla haluamasi kokoisia marenkeja leivinpaperin päälle. Paista uunissa 150 asteessa 45 minuttia. Käännä sitten lämpö pois päältä ja jätä uunin luukku raolleen. Anna marenkien olla uunissa kunnes uuni on täysin jäähtynyt. 
Säilytä marengit huoneenlämmössä. Marengit ovat parhaimmillaan paistamista seuraavana päivänä, mutta säilyvät hyvin pidempäänkin.



Kommentit

Suositut tekstit