Päärynä-omenavispipuuro

Vispipuurokokeilut jatkuu ja tällä kertaa puuroon päätyi päärynää ja omenaa. Oli oikein maukas, astetta makeampi vispipuuro.
- 1 päärynä
- 2 punaista omenaa
- 4 dl vettä
- 1 tl kanelia
- 7 dl vettä
- 1,5 dl mannaryynejä
- 1 dl sokeria
Kuori ja pilko sekä päärynä että omenat. Laita kattilaan veden ja kanelin kanssa kiehumaan miedolla lämmöllä. Keitä 15-25 min kunnes omena ja päärynä ovat hyvin pehmeitä.
Lisää loppu vesi ja mannaryynit sekä sokeri koko ajan käsin vispaten. Keitä sekoitellen n. 10 min ajan.
Mikäli puurossa on paljon omenan ja päärynän paloja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Jäähdytä huolella ja vatkaa sen jälkeen sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kylmänä maitotilkan kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit