Mexican siesta
Pyhäinpäivän vietosta kotiuduttu ja oli mukava kokkailla jotain vähän ruokaisampaa iltapalaa. Päädyin kokeilemaan Sara La Fountainin reseptillä Mexican siestaa, joka on vähän Chili con carnen tyyppinen jauhelihaseos salsan kera. Ohjeessa jauhelihaseos nautitaan sellaisenaan salsan kanssa, mutta itse koen että se tarvitsi lisukkeeksi vielä jotain. Päädyin tarjoamaan Mexican siestan paahtoleipien päällä ja todella hyvää oli.
Mikäli haluat potkua ruokaan, lisää ohjeeseen 1 punainen chili pilkottuna. Me jäimme sitä hieman kaipaamaan. Muuten oli kyllä todella hyvää!
3-4 hengelle
Jauhelihaseos
- 400g paistijauhelihaa
- 1 sipuli hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 2 rkl Demi glace-kastikepohjaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl tomaattimurskaa
- ½ banaani muussattuna
- 1 dl vettä
- ½ prk kidneypapuja chilikastikkeessa
(teimme tavallisista, joten voi olla "puuttuva potku" johtui tästä)
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 3 tl chipotle tabasco- maustekastiketta
- 5 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1½ tl paprikajauhetta
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 2-3 kananmunaa
himalajansuolaa
oliiviöljyä
Salsa
- 1 rasia kirsikkatomaatteja pieninä paloina
- ½ punasipuli hienonnettuna
- 1 limen mehu
- ½ nippua korianteria silputtuna
- loraus rypsiöljyä
- 1 rkl ruokosokeria
Koristeeksi
- tuoretta korianteria ja avokadoa
Valmista ensin salsa sekoittamalla kaikki salsan ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin vetäytymään.
Tee jauhelihaseos. Kuullota paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista seos. Lisää joukkoon demi glace, tomaattipyree, tomaattimurska ja banaani ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisä vesi, kidneypavut, viinietikka ja kaikki mausteet. Anna kiehua 5-10 min ajan. Lisää kirsikkatomaatit ja anna niiden hieman pehmentyä.
Tee kastikkeeseen pienet kuopat ja kaada niihin kananmunat. Anna kypsyä miedolla lämmöllä niin että valkuaiset jähmettyvät, mutta keltuaiset ovat vielä löysiä.
Tarjoa annos salsan ja avokadopalojen sekä korianterin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti