Kotiäidin pepperoni-aura calzone

Illalla halusin tehdä pitkästä aikaa "mättöruokaa" ja hemmotella näin miestäni ja samalla itseäni. Olen tykästynyt Kotipizzan Pepperoni-aura kotzoneen, joten päätin tehdä siitä oman version. Oli muuten aika maukasta ja maha on täynnä!

Calzone pizzapohja (2 isoa tai 3 pientä)

- 2 dl vettä
- 25g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 4-5dl durum vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon hiiva, suola ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta kunnolla kimmoisaksi taikinapalloksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi (noin 30 min).

Tomaattikastike

- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pieni sipuli
- ½ purkkia tomaattimurskaa
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 6 tippaa chipotle tabascoa
- 1 tl pizzamaustetta
- mustapippuria, suolaa

Taikinan kohotessa valmista tomaattikastike. Pilko sipulit ja kuullota kevyesti pannulla. Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 min.

Täyte

- pepperoni-makkaraa
- aurajuustoa
- punasipulia pilkottuna pieneksi
- emmental-juustoraastetta

Salaatti päälle

- jäävuorisalaattia, kirsikkitomaattia, kurkkua

Kun taikina on kohonnut, kauli siitä kaksi tai kolme ohutta pizzaa. Levitä pohjille ensin tomaattikastike, sitten reippaasti täytettä. Laita juustoraaste alimmaiseksi, sitten pepperonit, aurajuusto ja punasipulit. Jätä reunoille noin 5 cm tyhjää tilaa. Taittele pizzat calzonen muotoon. Paista 225c uunissa alatasolla 20 minuutin ajan.
Pizzat ennen calzonen muotoilua.

Calzone kypsänä ennen salaatin lisäämistä
Jäähdytä noin 5 minuuttia. Leikkaa calzone auki taitekohdasta päältä ja lisää salaatti sisälle. NAUTI!


Kommentit

  1. Heippa!
    Lämmin kiitos maukkaasta reseptistä. Teen itse usein perjantaina jotain "pikaruoka-tyyppistä" sapuskaa illalla. Nämä calzonet maistuivat! Itselläni ei ollut tabascoa, korvasin sen HP-kastikkeella. Oli mun makuun hyvää. Jatkossa taikinasta voisi tehdä ehkä useammankin calzonen, kuoresta tuli makuuni hieman liian paksu. Lapsiperheessä nämä ovat jotenkin kätevämpää syötävää kuin pitsa, kun kaikki täytteet eivät tipu lattialle vaan ovat kuoren sisässä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna kommentista ja ihana kuulla että maistui! Kuori on tosiaan omaankin makuun paksuhko minkä takia täytettä tulee laittaa todella runsaalla kädellä. Näin paksu kuori maistuu mehevältä syödessä. Kovin paljon ohuempi kuori murtuu ainakin itsellä joko jo kokoontaiteltaessa tai viimeistään uunissa ja täytteet valuvat osittain ulos Kokeiltu on! Tästä ohjeesta pystyy tekemään ehkä 4 minicalzonea. Kolmeen taikinan määrä on mielestäni ideaali.

      Poista
  2. Hei vaan. Nyt on calzonet kokeiltu ja äärettömän hyviksi havaittu :-) ulkonäkö tosin ei ollut paras mahdollinen kun kaulitsin taikinan niin ohueksi että vähän repeili sitten kun sitä taittelin muotoonsa. Hyvin pysyi kuitenkin täyte sisällä ja kyllä toisaalta kohosi vielä uunissa niin paljon että ei kyllä sinänsä olisi paksummaksi voinut jättämään. Aivan varmasti tulee tehtyä toisenkin kerran.

    VastaaPoista
  3. Mukava kuulla että calzonet maistuivat! Juurikin se on ollut itsellänikin ongelmana (kuten yllä jo Hannalle kommentoin) että mukavan ohut kuori repeilee. Dilemman olen ratkaissut lisäämällä täytettä - näin vähän paksumpikin kuori maistuu maukkaalta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit