Suklaa-lakukakku

Tein muutama viikko sitten Nosh-vaatekutsuille Glorian ruoka ja viini lehden ohjeella suklaa-lakritsikakkua ja se nousi kyllä top 3 suklaakakkujen joukkoon. Kuin mutakakku, mutta lakritsi tekee mausta vielä syvemmän ja intensiivisemmän. Varsinaisessa ohjeessa kakku koristeltiin macarons-kekseillä, minä koristelin lakuilla.
Kakku on muuten myös täysin gluteeniton! Lakujauheesta kuva alempana, löytyy isompien ruokakauppojen valikoimasta.

10-12 palaa

KAKKUPOHJA
- 200g tummaa suklaata
- 100g voita
- 4 kananmunaa
- 4 dl tomusokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl lakritsijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa

LISÄKSI
- mantelijauhetta, voita

KUORRUTUS
- 150g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
- 100g tuorejuustoa
- 1,5 dl vispikermaa
- 1 rkl tomusokeria
- 1 rkl lakritsijauhetta

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk.n.20cm) pohjan ja reunan väliin, voitele reunat ja pohja ja jauhota mantelijauheella. Laita uuni lämpiämään 180c.
2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, sekoita sileäksi ja nosta jäähtymään
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Yhdistä maissitärkkelys, lakritsijauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi seos keltuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa-voiseos ja ripaus suolaa. Kääntele varoen valkuaisvaahto taikinaan.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista  uunissa n.20 min. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi, jäähtyessään kiinteytyy. Anna jäähtyä vähintään 2 tuntia, irrota jäähtyneenä vuoasta.
6. Tee kuorrutus. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä.
7. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi. Yhdistä juusto ja kermavaahto. Mausta tomusokerilla ja lakritsijauheella. Lisää lopuksi suklaasula.
8. Levitä kuorrutus kakun päälle heti, sillä se jähmettyy nopeasti. Koristele. Säilytä jääkaapissa tarjoamiseen asti.

Kommentit

  1. Kuulostaa ihanalta! Uskoisitko, että tämä muuntautuisi myös muffineiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on mutakakku-tyylinen ja on uunista otettaessa vielä keskeltä suht löysä. Muffinsseina toimii varmista myös jos käyttää vuokia ja muffinipeltiä ja jos ei haittaa että voivat mahdollisesti olla lusikoitavaa sorttia vuoasta. B)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit