Syyspäivän ohrarieska

Tänään oli ihanan aurinkoinen syyspäivä. Kuuraa maassa ja aurinko paistoi. Kun sain tyttäreni päiväunille, halusin leipoa jotain herkullista leipää iltapäiväkahville. Päätin tehdä pitkästä aikaa rieskaa. En itse pidä kovinkaan paljon pehmeistä rieskoista, joten olen kehitellyt löytämästäni reseptistä omaan makuun täydellisen ohrarieskan. Ihana rapsakka kuori, pinta kauniin ruskea, sisältä pehmeä ja mehevä. Päälle voita ja juustoa - iltapäivän kahvinautinto on taattu.

2 kpl

7 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl ohrahiutaleita (esim. Nalle-puurohiutaleet)
1 dl raastettua porkkanaa
2 pussia kuivahiivaa
n.11 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöistä kuumemmaksi, sekoita joukkoon suola, sokeri, ohrahiutaleet ja porkkanaraaste. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja ja lisää muiden jauhojen kanssa. Älä vaivaa taikinaa missään vaiheessa - sekoittele vain. Taikinan tulee olla jämäkkää, mutta sekoitettavaa. Kohota 15 min lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta kaksi pyöreää rieskaa. Tee taikinapyörällä "palaset" rieskaan ja pistele haarukalla. Laita rieskat kylmään uuniin, pistä uuni lämpenemään 250c ja anna paistua noin 40 minuuttia kunnes rieska on kauniin ruskea.
 

Kommentit

Suositut tekstit