Kinkkupiiras

Mitä tehdä joulukinkun jämistä? Esimerkiksi kinkkupiirasta. Tämä on herkullisin kinkkupiirakkaohjeeni jota olen itse tehnyt. Resepti on ollut käytössäni jo kohta 15 vuotta ja en muuttaisi siitä mitään. Piirakka ei ole mikään kevyt, koska siihen tulee paljon juustoa, mutta mikäli haluat kunnon täyteläistä kinkkupiirakkaa, tässä siihen loistava ohje. Tämä piirakka ei kaipaa sisälleen mitään muuta. Itse tehty pohja on oleellinen piirakan maulle. 

Joulukinkun rippeitä oli vielä jäljellä - mikä ihana tekosyy tehdä tätä suussasulavaa piirakkaa. Mikäli sinulla ei ole joulukinkun rippeitä, osta kaupasta palvikinkku-/ylikypsä savukinkkupala. Tähän piirakkaan tulee käyttää kunnon lihaa, ei valmissuikaleita.

Piirakka on hyvää lämpimänä, mutta parhaimmillaan mielestäni kylmänä. 


Piirastaikina

* 150g voita tai margariinia
* 3 dl vehnäjauhoja
* 2 rkl kylmää vettä

Täyte
- n. 300g savukinkkua, joulukinkkua, palvikinkkua palana
- 180g emmentaljuustoa palana tai valmiina raasteena
- 3 munaa
- 1,5 dl kermaa
- 1,5 dl kermaviiliä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl mustapippuria
- 0,5 dl raastettua parmesanjuustoa

Valmista pohja. Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina käsin voideltuun, matalaan piirasvuokaan.

Leikkaa kinkku ja juusto (mikäli et käytä valmisraastetta) ohuiksi suikaleiksi. Levitä ne vuokaan piiraspohjan päälle.

Vatkaa käsin munat, kerma ja kermaviili sekaisin. Mausta pippurilla ja paprikajauheella. Kaada kinkkujuustotäytteen päälle. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa.

Paista 200c uunissa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia kunnes täyte on kauniin värinen ja hyytynyt.

Kommentit

  1. Nam! Rakastan kinkkupiirakkaa, juurikin juustoista <3 sellanen piirakkapohja on muuten tosi herkullinen myös mihin tulee vehnäjauhon lisäksi vähän ruisjauhoja (½-1dl) ja juustoraastetta ½-1dl. Apua kun alkoi tehdä mieli kinkkupiirakkaa nyt! :D voi ehkä joutua uuden vuoden päiväksi tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pohja on hyvää - käytän sitä itsekin aina silloin tällöin. Tähän piirakkaan vaan ei ehkä viitsi laittaa yhtään enempää juustoa. Rajansa kaikella. Mutta tämä piirakka on kyllä niin hyvää. Ja joulukinkku sopi tähän ihan täydellisesti.

      Poista
  2. Totta :D ehkä tässä paras pohja on juustoton. Alanpa justiinsa tekemään tätä meille huomiseksi ruoaksi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit