Perunasalaatti

Onko Uuden vuoden perunasalaatti ja nakit vielä ostamatta? Tee tällä kertaa perunasalaatti itse. Todella helppoa ja niin paljon valmissalaattia maukkaampaa. Perunasalaatti on parhaimmillaan kun sen tekee edellisenä päivänä jääkaappiin, mutta muutaman tunninkin tekeytyminen jääkaapissa riittää. Eikun salaattia tekemään ja nakit silmille. Vai suuhun. Vai miten se oli? 


Perunasalaatti 4-6 hengelle 

* 4 isohkoa, kiinteää perunaa
* 1 kirpsakka omena (esim. Granny Smith)
* 1 maustekurkku tai suolakurkku
* 1 pieni sipuli
* 1 prk kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia
* 1 tl dijon-sinappia 
* 1 tl juoksevaa hunajaa
* 1 tl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa

Keitä perunat kuorineen. Anna jäähtyä. 
Kuori ja pilko pieneksi perunat, omena ja sipuli. Pilko myös suolakurkku pieniksi kuutioiksi. 
Sekoita mausteet kermaviilin sekaan. Yhdistä kermaviiliseos peruna-omena-sipuli-suolakurkkuseokseen. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli. 

Kommentit

  1. Piti tehdä tätä Uudenvuoden aatoksi, mutta sairastuin sit mahatautiin…tein pari pv myöhemmin ja hyvältä maistui. Sattumalta kaikki ainekset löytyi kaapista, en ollut kaupassa käynyt etukäteen..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit