Kanakeitto

Tässä yksi nopea arjen pelastus, maukas kanakeitto. Yksinkertaista, nopeaa, mutta todella maukasta. Ja vaikka et pitäisi varsiselleristä - en minäkään - niin tähän keittoon se vain sopii :). Usko pois!

Grillibroilerin asemasta voit käyttää myös maustamattomia broilerin suikaleita, mutta grillibroileri tuo tähän keittoon vielä oman makunsa ja broileri on ihanan pehmeää. Meillä ainakin uppoaa perheen pienimmällekin ihan eri tavalla kuin muu kana. Jos kuitenkin käytät suikaleita, ruskista ne yhdessä sipuleiden kanssa. 



Neljälle

- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- pieni loraus öljyä
- 1,5 l vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 3 isoa porkkanaa
- 2 varsisellerin vartta
- 1 rkl sokeria
- 1-2 tl currya
- suolaa
- 6 kokonaista mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 180 g tagliatellepastaa
- puolikas grillibroileri
- persiljaa

Pilko sipulit pieneksi ja kuullota niitä kevyesti kattilassa tilkassa öljyä. Lisää vesi ja kanaliemikuutio tai käytä valmista kanalientä. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko sellerinvarret pieniksi paloiksi. Lisää kiehuvaan veteen. Mausta. Keitä noin 10-15 minuuttia kunnes porkkanat ovat melkein kypsiä. Lisää joukkoon tagliatellepasta, jonka kypsymisaika on usein 6 minuuttia. Riko vähän pastakeriä. 
Kun pastan kypsennyksestä on jäljellä pari minuuttia, laita sekaan paloitellun grillibroilerin palaset jotta ne ehtivät lämmetä ja tuovat keittoon makua. Koristele valmis keitto persiljalla.

Jos sinulla jää keittoa seuraavaan päivään, pasta imee itseensä vettä ja keitosta häviää hieman lientä. Se on silti oikein maukasta lämmitettynäkin. 

Kommentit

  1. Nam! Arkiruokien aatelia, tein tänään päivälliseksi:) Kiitos reseptistä! t. Hanna

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit