Salsa

Itse tehty salsa on maukasta sellaisenaan lisukkeena, tortillalätyissä, tacoissa tai vaikkapa munakkaan kaverina. Tulisuutta voi säädellä chilillä. Sen voi jättää kokonaan pois tai heittää sekaan kunnon tujauksen. Kiireessä voi käyttää tomaatin sijasta valmista tomaattimurskaa.

4-5 annosta

* 3-5 kypsää tomaattia
* 1 kourallinen (ruukku) korianteria
* 1 valkosipulinkynsi
* pieni punasipuli 
* chiliä makusi mukaan (perusmäärä jos haluat vähän potkua, mutta ei liian tulista ½-1 punainen chili siemenet poistettuna)
* 1 limetin mehu
* reilusti suolaa
* pippuria

Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi, silppua sipulit ja chili pieneksi. Silppua korianteri. Sekoita kaikki aineet keskenään, mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit

Suositut tekstit