Guacamole

Itse rakastan guacamolea niin tortilloiden kuin tacojenkin kanssa tai nachos-sipsien kanssa dipattuna. Mutta, se kaupan, vihreä limainen juttu..... YÖK! Ja eihän se kai edes sisällä avokadoa. Jos olet sortunut kuitenkin siihen lasipurkkiin, missä sisällä jotain vihreää, etäisesti avokadolta muistuttavaa ainesta, tässä ohje maukkaaseen guacamoleen. Et enää halua ostaa valmiina kaupasta.

Guacamolessa tärkeää on että avokadot ovat kypsiä. Kypsä avokado on hieman pehmeä, mutta vielä kimmoisa ja kun avokadon halkaisee, kuori ja kivi lähtevät kuin lähes itsestään pois. Kova avokado kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä. Jos koet vaikeaksi arvioida milloin avokado on kypsä, osta syöntikypsiä avokadoja. Niitä myydään jo lähes joka kaupassa. 

4 hengelle 

* 3-4 avokadoa
* 1-5 rkl ranskankermaa
* 1 valkosipulinkynsi
* 1 limetin mehu
* suolaa
* ihan pieni ripaus mustapippuria
* pieni tomaatti

Halkaise avokadot ja poista kuoret ja kivet. Silppua valkosipuli pieneksi. Hurauta kaikki aineet tomaattia lukuunottamatta tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Jos et omista kumpaakaan, voit myös muussata avokadot haarukalla. Ranskankerman määrä riippuu siitä kuinka kypsiä avokadot ovat ja kuinka samettista guacamolesta haluat. Itse tykkään laittaa ranskankermaa "runsaasti". Pilko sekaan vielä tomaatti. Jos halaut guacamolesta tasaista, jätä tomaatti pois.
Guacamolen pinta tummuu nopeasti, mutta se ei ole silti pilalla. Sekoita vain niin siitä tulee taas raikkaan väristä.

Kommentit

  1. Pitääkin testata guacamolea ranskankerman kera, kuulostaa hyvältä! Olen tehnyt aiemmin guacamolea reseptillä, jossa tomaatit kaltataan ja siemenet poistetaan ennen pilkkomista, niin rakenteesta on tullut aika mainio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo tomaattien kalttaaminen - joskin vie hieman aikaa :). Mutta täytyy kokeilla joku kerta! Itse rakastan ranskankermaa guacamolessa - tekee rakenteesta silkkisen pehmeän.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit