Avokadopasta

Avokadopasta on varmaankin jo todella monelle kokeiltu resepti - sen verran suuren huomion se mediassa sai aikanaan. Alkuperäinen ohje on Hanna Gullichsenin chickling-blogista. Jos et ole kuitenkaan vielä kokeillut, on kyllä ihan kokeilemisen arvoinen pastaruoka. Alkuperäiseen reseptiin tulee parmesanin lisäksi pecorinoa, mutta säästösyistä olen laittanut aina itse tuplamäärän parmesan-juustoraastetta ja hyvää on tullut. Raastathan juuston kuitenkin kokonaisesta juustopalasta, on ihan eri maku kuin "suoraan raastepussista" ;). Ja tässä ohjeessa tarjoa heti, tarkoittaa todella tarjoa heti!

Neljälle 

- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen chili siemenet poistettuina
- 1 lime
- 2 kypsää avokadoa
- suolaa
- mustapippuria
- loraus oliiviöljyä
- kourallinen basilikaa (tai lehtipersiljaa tai korianteria)
- 2 dl raastettua parmesania (tai puolet pecorinoa)
- 400-500g spagettia
- keitinlientä, suolaa
- parmesania, mustapippuria

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös chili ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juusto. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. 
Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. 
Tarjoa heti.








Kommentit

Suositut tekstit