Suolaa, suolaa, enemmän suolaa

... vai sittenkin ehkä vähemmän, mutta laadukasta ja maistuvaa suolaa? Teen itse vähäsuolaista ruokaa ja käytän yrttejä maustamiseen, mutta suola on todella tärkeä mauste ruoassa kuin ruoassa ja tuo oikein käytettynä ruoan (ja jopa suklaan) maut parhaiten esille. Väitän että täysin suolaton ruoka ei voi olla hyvää. Mutta se mitä suolaa käyttää on mielestäni oleellista. Perinteiset pan- ja jozo-suolat maistuvat mielestäni hirveälle ja niitä käyttämällä ruoka maistuu liikaa itse suolalle.

Itse käytän ruoanlaitossa eniten Himalajan suolaa,  joka on maailman puhtainta suolaa. Lempeän makuista ja sopii kaikkeen. Soveltuu myös sormisuolaksi. Lisäksi käytän Ruususuola-kristallisuolaa. Karkeaa merisuolaa käytän voimakkaammin suolausta kaipaaville kuten graavikaloille.

....ja mikä tärkeintä keittiössä. Kunnolliset suola- ja pippurimyllyt. Ja ehdottomasti pitää tulla karkeaa rouhetta.

Kommentit

  1. Myönnän olevani tosi arka suolan kanssa. Yksi syy tuossa ilmeisesti ihan stressin vuoksi kohonnut verenpaine. Käytän perussuolaa, seltiniä tai pan-suolaa eikä ne kyllä hyviä ole, mutta mun ajatusmaailmassa vähemmän "pahiksia" kuin merisuolat yms. Toki kalan graavaus merisuolalla, siihenhän nuo muut ei edes sovellu. Mutta siis, rakastan noita kaikenlaisia erikoisempia suolalajeja, en vain uskalla niitä itse käyttää! pelkään että menee liikaa tai etten osaa suhteuttaa sitä määrää, kun on karkeampaa jne. Tällaisia ennakkoluuloja/-pelkoja. Pitäisi varmaan vähän perehtyä asiaan tarkemmin, koska voi olla että olen aivan väärässä luulossa vain! Vähäsuolaisuuteen pyrin itsekin, mutta totta on se, että ilman suolaa ei kokkaus onnistu. Olen myöskin huomannut tuon, että suklaaleivonnainen, esim. brownie tai mutakakku, kaipaa sen kevyen suolaripauksen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä tuota himalajansuolaa. Se on niin pehmeän makuista, että osaat varmasti käyttää. Ennemminkin mielestäni juuri noilla "pansuolilla" saa ruoasta liian suolaisen makuista tai se suolan maku jotenkin puskee läpi. En ikinä itse mittaile suolan määrää vaan rouhaisen sitä myllystä ja maistan maistan...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit