Pizza bianca
Pizza bianca eli valkoinen pizza on mielestäni superherkullista. Tätä kun syö, voi kuvitella itsensä takaisin Taorminan pizzerian terassille merenrantamaisemiin. Mikäli haluat nauttia kunnollista, italialaistyyppistä pizzaa - tässä siihen resepti. Reseptin jujuna on pitkään kohotettu pizzapohja, paistaminen kuumalla pellillä sekä tietysti ihan superherkullinen täyte.
Huomioithan että pohja tehdään kohoamaan jo edellisenä päivänä!
2 pizzaa
Pizzapohja
- 2 dl kädenlämpöistä vettä
- 1/5 pkt tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl oliiviöljyä
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot kulhoon. Alusta taikinaa noin 7 minuutin ajan. Lisää öljy ja jatka vaivaamista noin 3-5min. Peitä kulho ja anna kohota jääkaapissa yön yli 15-20 tuntia.
Täyte
- 1 tlk ranskankermaa
- ½ sitruunan kuorta
- 2 tl sitruunamehua
- mustapippuria
- suolaa
- 80g ilmakuivattua kinkkua (prosciuotto)
- salviaa (jos ei ole saatavilla, basilika käy myös)
- oliiviöljyä
Laita uuni kuumenemaan 250c (kiertoilma). Laita pellit myös uuniin.
Raasta sitruunankuori ranskankermaan, purista joukkoon sitruunanmehu,
Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa pizzataikina kahteen osaan ja pyörittele taikinapalat palloiksi leivinpaperien päälle. Kauli taikinapalat jauhotetun pinnan avulla ohuiksi pohjiksi.
Ota uunipellit pois uunista ja laita pizzapohjat pelleille.
Esipaista pohjia muutaman minuutin ajan (noin 5-7 min).
Ota pohjat pois uunista ja levitä ranskankermakastike pohjille. Paista vielä muutaman minuutin ajan kunnes pizzojen reunat ovat kypsät.
Ota pizzat uunista, levitä kinkkuviipaleet niille ja laita uuniin 1-2 minuutiksi.
Pirskottele pizzan päälle vielä hieman oliiviöljyä, rouhi vähän mustapippuria sekä laita salvian lehtiä päälle. Nauti!
Huom: Pizzan kokonaispaistoaika uunista riippuen on 12-15 min. Mikäli sinulla ei ole kiertoilmauunia, paista pizzat yksitellen.
Tätä kokeilen pian! etenkin pohja kiinnostaa. :) eikä voi sanoa että täytekään pahalta näyttäisi :D söin juuri uudessa pjazza-ravintolassa hgissä pizzaa ja voi luoja miten hyvää. Jos pääsisi edes likelle sellaista, niin avot!!
VastaaPoistaToivottavasti on yhtä hyvää tai jopa parempaa!
Poista