Porsaankyljykset omena-sipulihöystöllä

Lapsuudessani söimme usein porsaankyljyksiä. Jostain syystä meni monia vuosia etten kyljyksiä valmistanut. Enkä ymmärrä miksi. Ne ovat nimittäin edullisia ja maukkaita. Muistikuvani ehkä jostain syystä oli että kyljykset olisivat kuivia, mutta ainakin nyt kun itse olen niitä valmistanut - näin ei ole ollut. Päinvastoin - oikein mehukasta lihaa. 

Tässä oikein maukas kyljysohje. Itse tarjosin puikulaperunamuussin ja kasvisgratiinin kera.

4 hengelle

- 4-6 maustamatonta porsaankyljystä
- 2 punaista omenaa
- 2 isohkoa sipulia
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- paistamiseen voita ja rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 200c. Mausta porsaankyljykset kevyesti suolalla ja pippurilla. Lohko omenat kuorineen. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. 
Laita paistinpannuun nokare voita ja öljyä, kuullota sipulirenkaita miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon omenalohkot ja lisää joukkoon omenaviinietikka. Keitä vielä viitisen minuuttia.
Laita sipulit ja omenat uunivuokaan. Lisää pannulle voita ja öljyä. Kun voi kiehuu, lisää pannulle porsaankyljykset kolme kyljystä kerrallaan. Paista hyvä väri molemmin puolin, mutta älä kypsennä liikaa. Nosta kyljykset uunivuokaan omenoiden ja sipulien päälle ja jatka kypsentämistä uunissa vielä 10 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit