Perunasämpylät

Jos sinulle jää yli perunamuussia, se kannattaa hyödyntää sämpylöihin. Näistä sämpylöistä tulee ihanan pehmeitä ja ne kohoavat kauniisti.

12 sämpylää

- 3,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 25g hiivaa
- pari rouhausta myllystä suolaa (n. 1 tl)
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1,5 dl perunamuussia
- 5 dl sämpyläjauhoja
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl rypsiöljyä

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Sekoita perunamuussi nesteeseen vispilällä.
Alusta seokseen ensin sämpyläjauhot. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alustuksen loppuvaiheilla öljy. Taikinan tulee jäädä pehmeäksi, jauhojen määrään vaikuttaa kuinka löysää perunamuussia käytät.

Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja leivo pötköksi. Leikkaa pötköt kuuteen osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohota 15 min liinan alla.

Voitele vedellä ja vedä viillot sämpylöiden pintaan.
 Paista 225 uunissa kymmenisen minuuttia.

Kommentit

  1. Nämä sämpylät tuloillaan, kerrankin jäi muussia yli! tai itseasiassa teen taikinasta vuokaleipiä, kun taikinaa alustaessa tajusin, että leivinpaperi loppui eilen!! Saas nähdä miten onnistuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten onnistuivat? Minullahan on täällä blogissa ohje leivät perunasämpylätaikinasta eli ainakin limpun muodossa onnistuvat mainiosti! Slurps!

      Poista
  2. Hyvin onnistui!! :) ja säästyipä sämpylänpyörittämiseltä :D paistoin uunin alatasolla pikkuisen reilu puoli tuntia n. 200 asteessa. Kahteen vuokaan jaoin taikinan ja jännitin, tuleeko yli vuoasta, mutta ei tullut, vaan tuli sellanen ihanan muotoinen leipä kun kohosi siitä reunojen ylitse!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit