Frozen Mango-passionkakku

Isänpäiväkakuksi raikasta pakastettua mango-passionkakkua. Slurps. 
Ohje Linda Lomelinon Taivaalliset täytekakut-kirjasta.

Käytä tuoretta mangoa, antaa täysin erilaisen maun kun pakaste- tai säilykemango, saatikka valmis sose. Kaupasta löytyy nykyään syöntikypsiä mangoja, jos sinun on vaikea tietää milloin mango on kypsä. Passionhedelmä on kypsä kun se on kunnolla kurttuinen. Sileä passionhedelmä on vielä raaka.
Kakku on helppo tehdä myös gluteenittomana kun käyttää gluteenittomia keksejä.

8-10 palaa

- 150g digestive tai esim. suklaakaurakeksejä
- 60g sulatettua voita

Juustokakkutäyte
- 300g philadelphia tms. maustamatonta tuorejuustoa
- 250g ricottajuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 250g tuoretta mangoa

Koristeluun
- 4 passionhedelmää

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa tai kuten minä, Mini grip-pussissa ja kaulimella hakaten. Sulata voi. Sekoita voi ja keksimurut keskenään. Vuoraa 18-20cm:n irtopohjavuoka ja reunat leivinpaperilla. Laita keksipohja vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

Kuori ja viipaloi mango ja soseuta mangopalat. Tee täyte yhdistämällä muut ainekset keskenään. Vatkaa täytettä kunnes seos muuttuu sakeaksi, mutta sen tulee vielä olla kaadettavissa. Lisää täytettä keksipohjan päälle, väliin kerros mangososetta ja vielä täytettä sen päälle.

Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 7-8 tunniksi. 
Koristele passionhedelmien sisuksella ennen tarjoilua. 
Jos kakku on pakastimessa tuon 7-8 tuntia, ota huoneenlämpöön noin 30 min ennen tarjoilua.
 Itse tein kakun jo edellisenä päivänä ja kakku olisi vaatinut noin 1,5-2 tunnin olon huoneenlämmössä ennen tarjoilua.


Kommentit

  1. Hyvältä näyttää :)
    http://whatthefudgekitchen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja maistuikin hyvältä. Täytyykin vierailla Sinun blogissasi :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit