Lohinyytit

Maanantaina söimme vielä isänpäiväksi tehtyä intialaista kanacurrya, mutta tänään tiistaina oli aika tehdä uutta lounasta. Tein pitkästä aikaa meheviä lohinyyttejä, jotka valmistuvat käden käänteessä ja maustetaan thai-tyyppisin maustein. Maku on kuitenkin mieto myös lasten suuhun; lasten nyytteihin laitan vähemmän suolaisia kala- ja soijakastikkeita. Lohinyytit voi tarjota joko basmatiriisin tai munanuudeleiden kera. 
Tässä ohjeessa määrät ovat ohjeellisia, laita aineksia vähän oman maun ja mielen mukaan.

3-4 hengelle

- 1 lohifilee (n. 800g)
- 2 limeä
- puolikas fenkoli
- 1 paprika
- 4-8 herkkusientä
- tuoretta inkivääriä viipaleina
- 2 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
- soijakastiketta
- makeaa chilikastiketta
- kalakastiketta
- 1 tlk kookosmaitoa

- lisukkeeksi korianteria, limeä ja nuudeleita tai basmatiriisiä



Leikkaa lohifile haluamasi kokoisiksi annospaloiksi. Tee jokaiselle syöjälle oma nyytti. Leikkaa foliosta palat, jotka ovat noin kaksi kertaa kalan annospalan kokoisia. Laita aina kaksi foliota päällekkäin. Folio taitellaan keskeltä ja kolmesta reunasta, joten asettele kala ja muut ainekset folion keskilinjan toiselle puolelle.

Kokoa nyytit. Pane pohjimmaiseksi pilkottua fenkolia, paprikaa ja herkkusientä. Näiden päälle muutama inkiväärin ja valkosipulin viipale. Pirskottele vihannesten päälle soijakastiketta, kalakastiketta ja makeaa chilikastiketta. Asettele lohipala vihannesten päälle. Raasta lohifilen päälle limen kuorta ja purista limen mehua. Mausta vielä soijalla ja kalakastikkeella.

Nosta folion uloimmat reunat ylös niin, että lohen ympärille tulee pari senttiä korkeat reunat. Valuta kalan päälle noin ½ dl kookosmaitoa. Käännä folion toinen puoli kanneksi ja kiinnitä rullaten reunat kiinni. Paista nyyttejä uunivuoassa 175c noin 20-30 min kalan paksuudesta riippuen.

Tarjoa korianterisilpun, nuudeleiden tai basmatiriisin kera. 

Kommentit

Suositut tekstit