Intialainen kanacurry

Oikein ihanaa isänpäivää kaikki isät, papat, vaarit ja ukit!
Meillä kotona syötiin tänään isänpäivälounaaksi intialaista kanacurrya. Pidämme kovasti intialaisesta ruoasta - mausteet ja maut ovat niin herkullisia. Kyseisen curryn ohjeen olen aikanaan saanut mieheni veljen vaimolta, mutta olen hieman muutellut ainesten mittasuhteita vielä enemmän taas meidän makuumme sopivaksi.

Jos vähänkään tykkäät intialaisesta, nyt rohkeasti täydentämään maustekaappia näillä tähän ruokaan tulevilla mausteilla. Älä jätä mitään maustetta pois. Mansikkavaahtiksessa tulee varmasti olemaan jatkossakin intialaisia ruokia, joten mausteille löytyy kyllä käyttöä ja ne säilyvät pitkän aikaa kun säilytät niitä oikeaoppisesti kuivassa paikassa auringonvalolta piilossa. Älä säilytä mausteita lieden yläpuolella - siinä lämmössä mausteet menettävät nopeasti arominsa.
Näitä mausteita löytyy isommista ruokakaupoista tai Punnitse ja Säästä-tyyppisistä kaupoista.

Tässä ruoassa on myös tärkeää oikea curry-tahna. Parasta on Rajah Mild Curry Paste. Ostin ruokaan kerran vihreää curry-tahnaa ja ruoasta ei tullut ollenkaan hyvää.

Ruokaan tulevia mausteita

Vihreää kardemummaa, neilikoita, kanelitanko, currylehtiä ja tähtianiksia
6 hengelle

- 4 rkl öljyä
- 6 neilikkaa
-  6 kokonaista, vihreää kardemummaa
- 1 kanelitanko
- 6 tähtianista
- 8 currylehteä
- 1 iso sipuli hienonnettuna
- 5 cm tuoretta inkivääriä raastettuna tai pieneksi pilkottuna
- 3 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
- 6 rkl mietoa currytahnaa (Mild curry paste)
- 1 tl jauhettua kurkumaa

- 1 kokonainen kypsä grillibroileri
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 4 dl kookoskermaa
- 1 tl sokeria
- suolaa

Lisäksi
- Korianteria
- Naan-leipää (leivo itse tai osta kaupasta valmiina, itse ostin tällä kertaa valmiina)
- Kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jugurttia
- Basmati-riisiä (tähän annokseen keitin 6 dl riisiä / 14 dl vettä)

Esivalmistele broileri. Irroita grillibroilerista kaikki liha kulhoon. Laita kaikki mausteet valmiiksi. 

Kuumenna öljy. Kuumenna neilikoita, kardemummia, kanelitankoa, tähtianista ja currylehtiä keskilämmöllä noin 5 min. Varo polttamasta!

Lisää sipulit ja inkivääri. Paista kullanruskeaksi, älä polta. Lisää currytahna ja kurkuma. Paista kunnes öljy irtoaa mausteista.

Lisää broilerinpalat, tomaattimurska, kookoskerma, sokeri ja suola ja anna muhia hiljalleen kannen alla sen aikaa kun keität riisin ja lämmität Naan-leivät uunissa.

Tarjoa curry basmatiriisin, tuoreen korianterin, maustamattoman jugurtin, Naan-leivän ja raikkaan salaatin kera. 






Kommentit

Suositut tekstit