Prosciutto-mozzarella paninit
Viikonlopun Pizza biancosta jäi jääkaappiin prosciuttoa eli ilmakuivattua kinkkua.
Siitä se idea lähti...
Tänään teki iltapalaksi mieli jotakin hauskaa, joten päätin tehdä ensimmäistä kertaa itse panineja. Ja tuli muuten todella hyviä vaikka itse sanonkin! Minulla ei ole voileipägrilliä mihin paninit mahtuisivat, joten valmistin paninit valurautapaistinpannulla. Apuna käytin pannun kokoista kattilaa. Valurautapannulla paninit valmistuvat kädenkäänteessä ja niihin tulee oikeanlainen raitakuviointi.
kahdelle
- 1 esipaistettu patonki
- 4 siivua prosciuttoa
- 6 siivua mozzarellajuustoa
- 4 siivua tomaattia
- 6 basilikanlehteä
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 3 tl tummaa balsamicoa
- 1 valkosipunkynsi pieneksi hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
pannuun voita ja rypsiöljyä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Puolita esipaistettu patonki ja halkaise puolikkaat. Laita puolikkaille kaksi kinkkusiivua päällekkäin ja niiden päälle vuoronperään mozzarella- ja tomaattisiivut. Laita väleihin vielä basilikanlehtiä. Pirskottele kastiketta päälle sekä patonginkannen sisäpohjaan.
Laita valurautapannuun voita ja rypsiöljyä. Pistä paninit kuumalle pannulle yhtäaikaa, vähennä lämpöä ja litistä voimakkasti kattilankannella paistamisen ajan. Paista pari, kolme minuuttia, käännä paninit ja sama homma. Nauti heti leivinpaperiin käärittynä.
Kommentit
Lähetä kommentti